Noosa Heads en Hervey Bay
Blijf op de hoogte en volg Annemiek
29 Januari 2008 | Australië, Hervey Bay
Het is zo warm hier dat zelfs het zwemmen in de zee geen verkoeling geeft, dus maar even het internet opgezocht om jullie weer te updaten. Mieke, dank voor het opsturen van het snoertje. Dat wordt straks een hele inhaalslag, want ik heb sinds de Sydneytoren bij jou nog heel veel foto's gemaakt. Inmiddels heb ik dus ook heel mooi weer en ik geniet enorm. Gisterenmiddag ben ik na een autorit van ongeveer 4,5 uur (420 km) in Noosa Heads aangekomen. Deze plaats is de laatste (gerekend vanaf het zuiden)van een aantal aan de zgn. Sunshine Coast in de staat Queensland. Het is hier een uur vroeger, dus dat kwam goed uit. Het plaatsje zelf is niet veel aan: auto aan auto en veel trendy winkeltjes en eettenten. Maar de baai is werkelijk heel mooi. Ik heb er gezwommen maar eigenlijk is het voor surfers. Kirsty en Yvonne: hard gaan sparen, want dit is echt een surfers paradise. Zo wordt het ook genoemd. Overal surfers op hoge golven. Ik moet zorgen dat ik mijn
bikini niet verlies, maar ik vind het ook geweldig om in die golven te duiken. Hans, ik heb ook de wandeling gemaakt die jij hebt gemaakt. Door jouw video ben ik op het idee van Noosa Heads gekomen. Wederom die prachtige combinatie van regenwoud en zee. Helaas geen dolfijnen of koala's gezien, maar wel een soort van bospatrijzen of zoiets (zwart met rode kop). Zojuist tijdens de lunch in het park achter het strand van Hervey Bay een soort ibis gezien: wit met zwarte kop en lange hals. Alles bij elkaar van 12 tot 17 uur in Noosa Heads geweest en mijn plan was om direct door te rijden naar Hervey Bay, omdat ik morgen hiervandaan een excursie ga maken naar Fraser Island, het grootste zandeiland ter wereld, maar ik heb het niet gehaald. Het was erg lastig om uit Noosa en omgeving te komen. Het barst er van de rotondes (zelfs Australiers hebben er moeite mee en links zo'n ding om is helemaal een kunst), slechte berichtgeving op de borden (dat maakte overigens niet veel uit, want ik zag niets door de lage zon) en daardoor duurde het te lang en ben ik blijven steken in een motel langs de highway (2 baans en ook 'geschikt' voor fietsers!). Het was al donker en mijn ogen waren zo verblind door de zon dat ik bijna niets meer zag, dus het zou zonde zijn van de vakantie als ik op de verkeerde helft van de weg terecht zou komen. Vanmorgen in een uurtje (100 km) in Hervey Bay aangekomen en heel snel een motel gevonden. Geen kamer, maar een heel appartement voor mijzelf voor maar (omgerekend) 50 euro per nacht. Het kost hier niets. Pas vandaag is de grote zomervakantie van de Australiers geeindigd. Zaterdag 26/1 was het Australian Day. Dat is een public holiday en een dag om (extra) trots te zijn op het Australierschap! Omdat het op een zaterdag viel was gisteren (maandag) een vrije dag. Vandaag is het beduidend rustiger op het strand, maar hier zijn geen grote golven. Stel je voor: een kilometerslang wit strand, een strook bos tussen strand en weg en dan alleen maar motels en winkeltjes aan de weg erachter. Ik zit op slechts een paar minuten lopen van het strand. Het is ongeveer 30 graden en vandaag hoef ik niets. Richard: wederom een chil-dag (en dus een beetje moeilijker om het roken te laten), maar ik ben blij dat ik morgen de hele dag mag dollen op een zandeiland. Ik begrijp dat iedereen helemaal stil is van mijn avonturen, maar er zal toch wel iets gebeuren in het kleine landje aan de andere kant van deze aardbol? Mag ook verteld worden hoor! De volgende keer misschien wel weer wat foto's.
Werk niet te hard en tot de volgende keer. Liefs Annemiek
P.S. Gerrie: hoe gaat het? Het is erg lastig om mijzelf te beheersen met al dat heerlijke ijs en taart en.....Ik beweeg gelukkig ook veel, dus ik pas alles nog wel. En jij?
29 Januari 2008 - 13:55
Josje:
Hai verre nicht,
We dromen helemaal weg bij het lezen van jouw avonturen en houden zo haast geen tijd over voor andere dingen (zoals berichtjes posten op waarbenjij.nu :-)
Hier alles goed, werd nog door iemand gebeld op het werk: een heel moeilijk verhaal over een doorzoeking en een rekest, van Utrecht tot A'dam....op een gegeven moment heb ik die dame maar onderbroken: "je bent zeker op zoek naar OvJ Tubbing?!?" Maar goed, naast je e-mails krijg ik voortaan ook je telefoontjes ;-) hahaha.
Gisteren een grauw dagje gehad maar vond het wel leuk om heel de familie weer eens te zien en dan vooral oom Henk! Wat is ie nog kwiek! Hij loopt het snelst van iedereen!
Veel plezier op Fraser Island!! En de groetjes van Edwin -
29 Januari 2008 - 15:06
Ma:
jouw ansichtkaart is ook aangekomen,leuke
verrasssing.wij maken inderdaad niets mee
alleen maar crematies. josje nog gesproken gisteren. ik geniet van je
verhalen kijk erg it naar alle foto s
die nog moeten komen. geniet en veel liefs van pa en ma -
30 Januari 2008 - 20:49
Cecile:
Weet je, af en toe is het ook wel een beetje irritant om die verhalen van jou te lezen over zon en strand e.d. Zeker op momenten dat ik hardloop wéér in de zeikregen met tegenwind. Maar, oké, je kunt er ook niets aan doen. Zorg dat je niet verbrand of zonnesteek oploopt. Ik zal binnenkort Loes en Cas er subtiel op wijzen dat ze ook een keer moeten reageren. Zo spontaan!!Lief, hè.
liefs Cecile -
30 Januari 2008 - 20:49
Cecile:
p.s. ik wil ook een ansichtkaart!!!