Vulkaangebied - Reisverslag uit Malargüe, Argentinië van Annemiek Tubbing - WaarBenJij.nu Vulkaangebied - Reisverslag uit Malargüe, Argentinië van Annemiek Tubbing - WaarBenJij.nu

Vulkaangebied

Blijf op de hoogte en volg Annemiek

10 Oktober 2011 | Argentinië, Malargüe

Hallo allemaal,
dank voor jullie berichten. Heel leuk om te lezen en zelfs een reactie in het spaans. Prima Marijke! Ik ben de laatste (koude) dag in Mendoza niet helemaal toegekomen aan de grote schoonmaak. Voor de helft. Vooral de binnenkant van Betsy is min of meer stofvrij. Ik ben niet meer aan de buitenkant toegekomen, want we (Joost, Marijke en ik) zijn uit eten geweest en dat heeft, gelukkig voor ma, ook nog een foto opgeleverd. Leuke tent waar vooral Argentijnen komen en het was dan ook druk. Er stond zelfs zalm op het menu en dat kom je in dit vleesland bijna niet tegen. Heen en terug lopend door het park. Dat ging heel wat sneller dan toen ik het alleen probeerde. De volgende morgen (zondag) ben ik eerst nog even met de auto naar Cerro de la Gloria geweest. Het was weer prachtig weer. Het is een heuvel in het Parque San Martin dat op 1000 meter hoogte een uitzicht op de stad biedt. Dat uitzicht viel een beetje tegen, maar wel een indrukwekkend standbeeld ter ere en meerdere glorie van natuurlijk Generaal San Martin die Argentinie, Chili en Peru heeft bevrijd van de Spanjaarden. Na 2 dagen rust, had ik wel weer zin om te rijden. Het werd uiteindelijk ruim 400 km via San Rafael naar Malargue met een groot deel van de route prachtig uitzicht op de besneeuwde pieken van de Andes. Malargue is net als Barreal een ski-oord dat duidelijk tussen twee seizoenen zit. Het winterseizoen afgesloten en het zomerseizoen nog niet geopend. Volgens Lonely Planet kan je er van alles doen, inclusief paardrijden, maar in deze tijd even niet. De paarden staan nog in de wintergebieden en worden pas in november verhuisd naar hier. Ook fantastische 4 WD-excursies naar Parque Nacional Payunia met de hoogste concentratie aan vulkanische 'cones' (meer dan 80) zijn nog niet te boeken vanwege te veel sneeuw in het gebied (volgens het reisburo) en te weinig animo, vermoed ik. Ook de 'marvelous' Laguna Llancancelo is nog niet per excursie te doen. Het zou kunnen met eigen auto, maar wederom een groot deel van de weg is onverhard en daar heb ik het wel mee gehad. Maar niet getreurd, want gisterenavond een film gezien over zwarte gaten in het heelal en planeten in het nieuwe Planetarium, pal naast de camping en vanmiddag ben ik met eigen auto en een hele leuke gids van hier naar de Vulkaan Malacara geweest. Allang niet meer actief, maar na de uitbarsting van heel lang geleden is die in tweeën gespleten en in combinatie met water, wind enz. kan je in het binnenste van de vulkaan komen en dat is heel mooi. Het was niet echt naast de deur, een kleine 100 km heen en terug en ook weer met ripio en ondertussen kreeg ik 'ripioles' van de gids. Er was nog een andere (Argentijnse) toerist mee en die was op de motor. Zij dachten dat ik ruimte voor 3 in de camper had, maar ik heb maar ruimte voor 2, dus helaas moest de ander stof happen op de motor. Wel veel spaans gesproken, maar ik versta veel ook niet. Morgen ga ik verder richting het zuiden en dan breng ik ook een bezoek aan Cuevas de las Brugas, de grot van de heksen. Toen ik na het bezoek aan de vulkaan op de camping kwam, waren Joost en Marijke net aangekomen. Ze hebben mij uitgenodigd voor het eten, dus een beetje tempo dit keer. Tot de volgende keer en heel veel succes met de tennistoernooien dames! Liefs Annemiek

• 11 Oktober 2011 - 05:15

Hans W:

Op de vroege ochtend weer genoten van je reisverslag. Ben zeer benieuwd naar de foto's van die vulkaan. Geniet van het mooie weer want hier is het bagger. Ik hoop dat het een beetje opknapt want a.s. zaterdag weer een weekje kamp in Emmen. Ik heb de laptop bij me dus kan je verslagen ontvangen.
    Groet,
    Hans

• 11 Oktober 2011 - 06:36

Rob Velders:

Ha Annemiek,
    Ik volg je verslagen allemaal. Heel boeiend allemaal. Wat ik doe is in google maps (maps.google.nl) de routes bekijken die jij aflegt. En het aardige is dat bij de routebeschrijving door Google sinds kort een knop "3d" is geplaatst. Als je daar op klikt dan krijg je in 3d de route te zien die jij volgt. Dus als je zegt dat je een mooie route hebt gevolgd met uitzicht op de besneeuwde bergtoppen dan kunnen mensen dat nu dus (een beetje) van meegenieten via dit programma.
    Hartelijke groet!

• 11 Oktober 2011 - 10:42

Herma:

hoi annemiek,

we zijn weer terug van lesbos,ook hier was het heerlijk.
    het is even een kluif om dan terug van weggeweest al jou boeiende reisverslagen te lezen, maar het blijft leuk om dit te doen. je geniet volop ,en die hollanders zijn ook overal,maar dat is dan ook een leuke en gezellige onderbreking.blijf voorzichtig doen
    nu donderdag de komende 4 dagen naar texel,en hier gaat het weer wel beter worden maar,wel koud. we zien wel..

• 11 Oktober 2011 - 17:18

Joke Haster:

zie hier ben terug over 51 dagen. OK Lekker oenig hè?

• 12 Oktober 2011 - 12:10

Ma:

heb geprobeert wat rob velders aanraadde, google maps , maar ik krijg wel de kaart van argentinie maar geen routes, maar in ieder geval wel de steden die jij bezoekt, maar daar heb ik ook een atlas voor, ben benieuwd naar de foto, die joost en marijke van jou gemaakt hebben. Han was gisteren jarig 66, maar ik kreeg haar niet te pakken, waarschijnlijk op een tennistoernooi aktief, trouwens ik heb mij zaxht gespiegeld aan mijn zussen afgelopen zondag, tjonge daar ben ik een slanke den bij. reis maar lekker verder, en trek je niets aan van cecile die ooooooverdrijft héél erg. liefs pa en ma

• 13 Oktober 2011 - 09:46

Hannah:

Prachtig prachtig prachtig, wat een foto's en een moed.
    Van wie zou Cecile dat overdrijven hebben????
    De zussen vallen mee en zij ook!