Mendoza - Reisverslag uit Mendoza, Argentinië van Annemiek Tubbing - WaarBenJij.nu Mendoza - Reisverslag uit Mendoza, Argentinië van Annemiek Tubbing - WaarBenJij.nu

Mendoza

Blijf op de hoogte en volg Annemiek

07 Oktober 2011 | Argentinië, Mendoza

Comó te vas? (Hoe gaat het met jou/u?)
dat is ook een zeer gebruikelijke manier om elkaar te begroeten hier. Dit verslag draag ik op aan mijn Tomtom. Ik moet hem in ere herstellen, want in de stad doet hij het feilloos. Ik ben, denk ik, degene geweest die de vorige keren de fout heeft gemaakt. Het lag gisteren niet aan de Tomtom dat we niet rechtstreeks naar de camping zijn gereden. Achteraf zaten we heel dichtbij, maar een huisnummer had ik niet en de Avenida bleek een heel lange rondweg. Een politieman heeft het achteraf wel proberen uit te leggen, maar dat begreep ik op dat moment niet. Kortom: in de buurt van het centrum auto geparkeerd, vervolgens met het stadsplan van Mendoza in de hand (die ik gelukkig in Uspallata van de toeristeninfo had gekregen) naar het dichtst bijzijnde toeristenoffice gelopen, maar die was dicht in verband met wegwerkzaamheden (ondertussen begint de blaas langzaam vol te lopen). Er zijn er 3, dus op naar de volgende. Gelukkig is die bemand en vertelt de juffrouw dus dat ik dichtbij zat, maar dat er nog een andere camping is die in het Parque Generaal San Martin ligt. Met een nog betere kaart in de hand naar de wc die beschikbaar is op het hoofdburo van de toeristeninformatie die gelukkig niet ver daarvandaan is. Terug naar de auto (aangetekend op de kaart waar die staat) en dan met de Tomtom (maar weer geen huisnummer) naar aangegeven plek. Veel wegwerkzaamheden, hier wordt ook aan een metro gewerkt! Daar waar je denkt dat je er toch echt zou moeten zijn, geen enkele aanwijzing van een camping. Links en rechts zeilen de auto je voorbij (het is inmiddels spitsuur), de een nog harder toeterend dan de ander. Toch maar een bocht om waarvan je denkt dat het die kant niet op kan zijn, zie je in je linkerooghoek iets wat op een camping lijkt. Had ik nog de hoop dat een camping in het wereldberoemde park van Mendoza nog enigzins een groen uiterlijk zou hebben, dan heb ik dat goed mis. Maar ik heb het gevonden, nu de ingang nog. Na bijna 5 aanrijdingen rij ik heel blij de poort van de camping binnen en zoek een plekje in het zand. De enkele groene plekjes zijn voor tenten. Hele grote camping met wel electriciteit en ´eigen water´ en wifi, dus ma we kunnen morgenvroeg proberen te skypen, maar succes niet verzekerd! Kan ik je gelijk uitleggen dat ik geen 7000 meter klim met mijn campertje. Kort na mijn aankomst (bijna geen kip op de camping) komt er een landcruiser aanzetten met een NL kenteken. Marijke en Joost zijn al vanaf juli aan het reizen in Zuid Amerika (ook in Brazilie en Bolivia) en we hebben heel gezellig de avond doorgebracht, onder andere met mijn wijn die ik voor aankomst in Mendoza bij een van de bodega´s heb gekocht. Mijn voorraad witte wijn zit wel goed en die staat precies in het midden van de camper onder de tafel en welke beweging de camper ook maakt (zelfs op een ripio): wat daar staat, beweegt niet! Zoals bekend is ook Mendoza een wijngebied, evenals trouwens San Juan. Ik zie heel wat wijngaarden onderweg. Ondertussen had ik dus wel het halve centrum van Mendoza al gezien en vandaag de rest. Het ontbreekt hier aan hoge gebouwen en kerken. Het is groen (langs alle straten zijn er irrigatiekanalen) en de straten zijn breed. Een leuke stad om te wonen, lijkt mij, althans het centrum. Mendoza heeft 1 centraal plein, het Plaza Independencia, met daarom heen 4 kleinere pleinen. De rest van de stad heeft ook nog andere pleinen en parken. De reden waarom er zo weinig kerken zijn, althans een die staat te prijken aan het centrale plein, is dat in 1861 er een grote aardbeving is geweest. Die heeft het toenmalige centrale plein vernietigd met inbegrip van de Catedral de San Francisco. De Catedral ligt nog steeds in puin en bestaat uit ruines, waarmee men wel grootste plannen heeft in de toekomst. Dat vertelde de mevrouw van het Museum Fundacional mij. Op het oude plein zijn interessante archeologische vondsten gedaan en daarvoor is het museum opgericht. Er zijn natuurlijk wel wat kerken in Mendoza.......Voordat ik in de stad was heb ik 2 uur door het park gelopen. Ik heb in rondjes rondgelopen, dus ik was al kapot toen ik aan de stad begon, maar ik ga terug met de taxi en morgen GROTE SCHOONMAAK (vandaag mijn was al ingeleverd). Als ik daarna nog zin heb kan ik de dierentuin bezoeken (ook in het park) en ik ben van plan om zondag te vertrekken en dan met de auto eerst de Cerro de Gloria te doen. Dat ligt ook in het park en vanaf dat punt zou je een mooi uitzicht over de hele stad moeten hebben. Vandaag was het bewolkt en zelfs wat aan de kille kant. Daarna naar San Rafael en misschien wel verder naar het zuiden. Ik zit nu precies in het midden tussen Salta en Bariloche (iets voorbij Bariloche steek ik over naar Peninsula Valdez). Rechtstreeks naar Bariloche is 1300 km, maar daarvoor zijn er nog mooie dingen te zien. Fijn weekend. Hasta luego Annemiek

• 07 Oktober 2011 - 21:59

Patty Willeboordse:

Bon dia Annemiek, basta bon, danki. Papiamento voor het gaat goed dank je. Weer een heel avontuur zo te lezen. Take care, ayo Patty.

• 08 Oktober 2011 - 13:11

Ma:

waarom hebben die marijke en joost geen foto van jou gemaakt? je weet ik ben gek op afbeeldingen van jou. leuk patty williboordse is een trouwe reacties schrijfster, leeft haar moeder nog, heb ik goed gekend, volgens mij samen op gym of volleybal. het was een groot gezin, en ze kwam oorspronkelijk uit australie. Wel heel erg knap, toch nog na bijna 5 aanrijdingen op e plAats van bestemming te komen, morgenvroeg na groenlo van 11 uur tot 9 uur schat ik. De skype van kwart voor 3 tot nu aangehad, maar jij was niet online, zal ik morgenavond om 11 uur weer proberen. liefs ma en pa

• 08 Oktober 2011 - 14:06

Josje:

Hoi Annemiek!!

Wat een mooie foto's en wat maak je weer veel mee! Ik ben nu even aan het "inhalen": je kunt een boek uitgeven ;-) Na de mooie ongewone nazomer is het hier weer guur en herfstig. Geniet maar lekker van de zon als ie weer schijnt!! Kun je wel goed rechtop zitten in die camper? ;-) hahaha. Heel veel plezier dit weekend en ik blijf je volgen!

Liefs van Josje

• 08 Oktober 2011 - 16:38

Cecile:

De herfst heeft hier in een keer toegeslagen. Vorige week nog 25 graden en nu 10 en ik zit hier nu dus ook behoorlijk te snotteren achter de laptop. Ik heb het weerbericht bij jou bekeken, maar ook daar kan het frisjes zijn. Maar in ieder geval wel zon en droog. Hier komt het bakken uit de hemel. Ik heb komende week een tennistoernooi, dus dat wordt nog genieten. Hopelijk tussen de buien door. Ik wil de volgende keer niet lezen over bijna aanrijdingen enzo. Krijg telkens een hysterische ma aan de lijn (beetje overdreven).
    liefs je zus

• 10 Oktober 2011 - 08:46

Marijke Van Munster:

Hola Annemiek,
    Que tal? Es muy bueno leer tu cronica de viaje! Hace cinco anos Loek y yo visitaron tambien Peninsula Valdes. Saludos de nosotros a los milliones pinguinos que viven alli!
    Que tal hablar espanol? Nuestra clase de espanol ya ha empezado. Hemos solamente 6 estudiantes este ano:Rineke, Marga, Joop, Gerda, yo y una nueva estudiante. Tenemos casi clase particular y me gusta mucho. Usamos los libros y no copias!
    Annemiek, que te diviertas y hasta luego!
    Abrazo
    Marijke

• 10 Oktober 2011 - 14:38

Hannah:

Je redt het allemaal goed. prachtige foto's en verhalen.
    Leuke troostende opmerking van je moeder..... je zult zien dat de 2 de helft vlugger gaat.
    Jij houdt dit wel vol. Gisteren het Grolsche feest gehad, erg gezellig.
    En ik heb net als Cecile een tennistoernooi. Ik wist niet dat je zo actief bent cecile. We hopen maar op een beetje weer.
    Houdt het veilig, wat dat ook moge zijn.