ik ga; route door Australie
Blijf op de hoogte en volg Annemiek
12 Januari 2008 | Nederland, Amsterdam
Het is zover! Morgen vlieg ik naar Melbourne via Hong Kong. Woensdag 16 januari kijk ik naar wedstrijden van de Open Australische Tennis-kampioenschappen. Michaela Krajicek doet mee en tenminste 1 NL man heeft zich geplaatst, dus wie weet. In Nederland regent en waait het dan. Ik hoop op tenminste 40 graden! Hoewel in Australie is na vele jaren droogte zoveel regen gevallen dat er overstromingen zijn geweest: ja, het klimaat verandert. Maar wat meer groen, is natuurlijk ook fijn, zeker voor alle vrienden daar met een boerderij. Ik heb geen idee hoeveel ik kwijt kan per bericht, maar hierbij in grote lijnen mijn route door Australie van 15/1 tot 23/2 (14/1 in Hong Kong). Ik begin dus in Melbourne, vervolgens met de trein naar Sydney. Daar wonen sinds een jaar NL vrienden van mij. Vervolgens huur ik een auto en rij, na een bezoek aan (oude) vrienden van mijn ouders, richting Cairns, dus naar boven. Golden Coast, paardrijden op een echte cattlefarm, 3 dagen zeilen op het Great Barrier Reef. Dan helemaal oversteken naar de Westkust, naar Perth (ben ik nog niet geweest). Per minibus (slapen in bushcamps!) de hoek rond naar Adelaide, en daarvandaan weer per trein naar Sydney. Daarvandaan met het vliegtuig naar Christchurch op het Zuider Eiland van Nieuw Zeeland. Dan heb ik er 6 weken opzitten. In NZ heb ik een (kleine)camper gehuurd. Ik heb in grote lijnen een route in mijn hoofd, maar 7 weken is lang genoeg om het wat flexibeler te houden dan Australie. Daar zijn de afstanden zo groot dat ik dat deel van de reis meer moest plannen. De foto bij dit laatste bericht in NL voor vertrek is van mijn neef in 2005. Een passende foto en Cas vindt het goed en nog leuk ook! Wat wenst een trotse tante nog meer? Ik probeer jullie zo regelmatig mogelijk op de hoogte te houden. Geen zorgen als dat mogelijk eens wat langer duurt. Geniet mee en werk niet te hard. Liefs Annemiek