Loca en hoe verder
Blijf op de hoogte en volg Annemiek
28 September 2011 | Argentinië, Cafayate
vanmiddag heb ik een mountainbike gehuurd om daarmee ongeveer 6 km te fietsen, vervolgens 1 uur te lopen naar de eerste waterval van een serie van 3 en bij de eerste zou gezwommen kunnen worden. Leuke activiteit voor de middag zou je denken, maar ik heb het onderschat. Het was zo heet, de onverharde weg ging omhoog, bij iedere auto kwam een hoop stof vrij en natuurlijk was de fiets te klein. Kortom: na - denk ik - 3 km volkomen afgeserveerd te zijn ben ik teruggekeerd en dat ging gemakkelijker, want bergafwaarts. Ik moest denken aan die NL vrouw die in Spanje de weg kwijt raakte. Nou zou dat in dit geval niet gauw gebeurd zijn, maar ik vond het toch gekkenwerk (loca = gek). Ik had nog de camper kunnen pakken voor die eerste 6 km, maar ik heb mijn eigen waterval maar gecreeerd in de douche. Ook lekker. Ik neem aan dat ik nog genoeg watervallen (in ieder geval in Iguazu) te zien krijg, al sprak het idee om er in te zwemmen mij wel erg aan (denk aan die reclame: de geur van frisse limoenen). Morgenvroeg ga ik alweer op pad om hopelijk een kleine 400 km af te leggen naar Catamarca. Ik weet niet of ik het haal, want ik ga in ieder geval langs de reunies van Quilmes. Daar hebben hele dappere mensen gewoond die zich tegen Inca´s en Spanjaarden hebben verzet en als dank is er een bier naar hen genoemd! Quilmes is een bekend biermerk hier in Argentinie. Dan hebben we onderweg ook nog Tafi del Valle wat heel mooi is. Als ik het niet haal, dan ook goed. Stop ik onderweg ergens. Daarna komen er 2 nationale parken: Talampaya en Valle de la Luna voordat ik in La Rioja aankom. Ik ben nog lang niet in Mendoza en loop wat achter op mijn schema, maar dat biedt later nog genoeg gelegenheid om in te halen. Wanneer mijn volgende bericht zal zijn weet ik dus nog niet. Saludos Annemiek
29 September 2011 - 08:01
Tanja:
Hoi Annemiek,
Zo te zien geniet je van je geweldige reis! Fijn dat het zo goed gaat! Geniet ervan.
Groetjes
Tanja -
29 September 2011 - 19:20
Ma:
wat een werk om alle foto's recht te zetten en te ondertitelen, blijkbaar hou je tijd over, het landschap lijkt mij desolaat, droog en stoffig. je kunt ook afwijken van je schema's , anders wordt je er nog door geleefd. je bent op vakantie weet je wel. liefs pa en ma -
30 September 2011 - 15:09
Patty Willeboordse:
Hoi Annemiek een hartelijke groet vanuit Maarn. Prachtig weer hier nog steeds.Wat een leuke foto's heb je gemaakt en wat een avontuur. Ondanks mijn reislustig bestaan kijk ik met diep respect en enthousiasme jouw reisverslag en foto's na. Zijn mijn reizen niks bij. Gelukkig blijf je je hoofd gebruiken om heelhuids terug te keren. Vind overigens dat je veel en mooi werk maakt van de verslagen met de foto's, dat je daar de tijd voor hebt en weet hoe het werkt. Nog zo'n lekker biertje geproefd of blijft het bij de wijn!! Oke hou je taai, take care, groet Patty. -
01 Oktober 2011 - 20:01
Joke Beekman:
dag Annemiek,
wat leuk om weer bij te lezen over al je belevenissen...
Wat moedig om daar zo met een camper op pad te gaan. Fijn dat het goed gaat!
Zelf geniet ik nog na van een fantastische vakantie in Portugal!
Wat is reizen toch leuk hé!
groet, Joke -
02 Oktober 2011 - 21:43
Kees Noordegraaf:
hi annemiek, wat een prachtige reis ben je aan het maken, heb zo af en toe
je reisverslagen gelezen, zoals altijd erg informatief.even iets anders, nieuw zeeland is gastland
voor de world cup rugby 2011 en door heel nz worden alle wedstrijden gespeeld, a.s. zondag 9 oktober speelt n.z. tegen argentinie in de kwartfinale. argentinie(los pumas) spelen
goed rugby dus zal het een spannende wedstrijd worden. ik weet dat voetbal de nummer 1 sport
in argentinie is maar in bepaalde regio spelen ze ook veel rugby, vraag maar aan wat lokale
mensen . verder alles goed hier,ik zit nog steeds te wachten op mijn schouder-operatie.
annemiek, geniet van je reis en ik meldt me wel weert.z.t kees