Adelaide-laatste dag - Reisverslag uit Adelaide, Australië van Annemiek Tubbing - WaarBenJij.nu Adelaide-laatste dag - Reisverslag uit Adelaide, Australië van Annemiek Tubbing - WaarBenJij.nu

Adelaide-laatste dag

Blijf op de hoogte en volg Annemiek

21 Februari 2008 | Australië, Adelaide

Hallo allemaal,
vandaag de laatste dag in Adelaide. Het is weer behoorlijk warm. Ik ben vanmorgen naar Ayers House geweest. Te vergelijken met het Catshuis in NL, maar het wordt nu niet meer voor officiele ontvangsten gebruikt. In de tijd van de Zuid-Australische premier Ayers (tussen 1855 en 1897) was dat wel het geval. Bij gebrek aan andere bezoekers kreeg ik een individuele rondleiding. Daarna nog een aboriginal cultural center bezocht met nog meer uitleg over hun kunst. Vanmiddag volgens plan een busreisje naar Hahndorf. Door de Adelaide Hills met als hoogtepunt het uitzicht vanaf Mount Lofty. Helaas was het zicht niet helder, dus je ziet niet veel van de stad. Ik heb maar een foto van mezelf laten maken, ma, zie je tenminste nog wat. Hahndorf is de oudste niet engelse nederzetting van Australie. Het is in 1839 gesticht door 52 Duits sprekende families, Lutheranen, die Oost-Europa zijn ontvlucht vanwege hun religieuze overtuiging. Ze kwamen naar Duitsland op een klein schip onder de Deense kapitein Dirk Hahn. Hij hielp ze ook nog met het kopen van de grond waarop Hahndorf ligt en ze waren hem zo dankbaar dat ze het dorp naar hem hebben genoemd. Het is nog erg Duits gericht. We konden kiezen uit een afternoon tea of het proeven van 3 duitse biersoorten. In het etablissement werd jodelmuziek gedraaid. Het was verder een leuk, maar erg toeristisch plaatsje, waar ik ook nog een zakje eetbare drop heb gekocht (wel duur natuurlijk). De grote verrassing kwam op de terugweg: koala's in het wild langs de oude freeway. Mooie foto's van gemaakt. De buschauffeur wist te vertellen dat koala's soms wel 2 jaar in de zelfde eucalyptusboom blijven zitten. Op de foto is ook een kleine koala te zien. Moeder koala (de grote op de foto) had een dagje vrij. Ook nog een Galah (kaketoe dus) van dichtbij kunnen fotograferen. Mijn plan was om max 1000 foto's op de site te zetten en dat aantal eerlijk te verdelen over Australie en NZ, maar het worden er nu wat meer, want in het volgende bericht ga ik nog de foto's plaatsen van Sydney van 22/1. Mieke en ik zijn toen nog met 2 kinderen naar de Sidneytoren geweest met uitzicht over de stad en die wil ik jullie niet onthouden. Ik zal de laatste dag in Sydney waarschijnlijk niet veel foto's maken, tenzij......dus het volgende bericht is waarschijnlijk het laatste uit Australie. Ik doe het nu maar vast, want veel heb ik niet meer te doen. Mijn voeten zijn moe van het lopen en veel slaap heb ik nog niet. Kan straks 24 uur in de trein slapen.
Liefs Annemiek

• 21 Februari 2008 - 15:50

Ma:

we zijn gewoon druk met reacties plaatsen, gisteren in tilburg, en n u weer in rectum, alle treinen liepen
    perfect.optijd weer thuis. jij komt ook
    nog in broken hill, van de flying docters
    leuk he. goh hebben wij al 1000 foto's
    gezien?groeten an mieke en een fijne
    treinreis. liefs ma en pa

• 21 Februari 2008 - 20:10

Richard:

Nou Miep, overdrijven is ook 'n kunst.'t Zijn er "pas" 625. Maar het blijft hardstikke leuk om ze te bekijken en je reis te volgen. En nog leerzaam voor het thuisfront ook! Beetje suffe beesten, die Koala's, om twee jaar lang in dezelfde boom te blijven zitten. Is dat 'n collectieve Koalafobie? En waar is ie dan heen op z'n snipperdag, vraag ik me dan af... Achter 'n iets dikkere tak gaan zitten?
    Richard

• 23 Februari 2008 - 12:06

Hannah:

Misschien te laat.
    Krijg je nog iets mee over de aboriginals,betreft het excuus?
    Ga je foto"s rustig bekijken.

Annemiek

Wie ben ik? Een vrouw van inmiddels gevorderde leeftijd die nog steeds het avontuur zoekt, zowel in werk als reizen. Die af en toe haar 'comfortzone' verlaat om nieuwe indrukken op te doen, zich wil blijven verbazen en laten inspireren om daar later in werk of privé haar voordeel mee te doen. Maar die vooral na een periode van hard - leuk - werken de tijd wil doen vertragen en wil genieten van de natuur die de aarde te bieden heeft en nooit uitgekeken raakt.