bounty-eilanden
Blijf op de hoogte en volg Annemiek
06 Februari 2008 | Australië, Airlie Beach
even wat aandacht voor mijn zus(je). Ze komt aandacht tekort. Geen burn-out door mijn vakantie aub. Nog even en we camperen samen door alle mooie parken van Europa (om te beginnen). De tijd gaat zo snel. Nu dan de mooi bounty-eilanden. Ik was veruit de oudste aan boord (met uitzondering van de kapitein: een gepensioneerde zeeman, die voorheen in Engeland bij een chartermij heeft gewerkt: zie man met baard onder parasol). Het was dus een catamaran met zeilen, maar het meeste werd met de motor afgelegd. We hebben mooi weer gehad (snikheet!) en dat is echt mazzel, want de afgelopen weken heeft het hier alleen maar geregend. Het is het natte seizoen en eigenlijk was het resort op het South Molle Island gesloten, behalve voor ons. De enorme groep van rond de 70 personen van gemiddelde leeftijd 21, schat ik, werd verdeeld over 2 schepen. Veel engelsen en verder nog wat andere nationaliteiten; ook wat NL meiden. De vrouwen waren trouwens in de meerderheid. Meisjes zijn wat dat betreft toch heel wat avontuurlijker dan jongens en in verhouding ook veel jonger. Zou jij je dochter van 18 al een wereldreis van soms een jaar laten maken, ma? Wel leuke gesprekken, maar door de zeer luide muziek op het schip was er nauwelijks een goed gesprek mogelijk. Overigens de meesten waren al snel behoorlijk aangeschoten. De eerste dag zijn we direct naar het eiland gevaren waar we 2 nachten hebben geslapen: met 6 meiden (naast mij 2 engelse en 3 ierse dames, die elkaar al kenden) in een hok. De airco bleek de tweede nacht kapot, dus toen hebben de dames voor een andere kamer gezorgd met airco. Toch lief. Er moet natuurlijk wel gefeest worden, dus het resort voorzag in een bar, waarbij de organisatie spelletjes had bedacht en er natuurlijk gedanst werd op keiharde muziek. M.a.w.: it is partytime! Mijn kamergenotes hadden de nacht ervoor in een Greyhoundbus doorgebracht (dat doe ik dus vanavond) dus die waren kapot: om 9.15 uur 's avonds gingen ze al naar bed en ik er maar achteraan; anders moet je in het donker alles vinden. De tweede nacht werden ze lek gestoken door de muggen, dus toen was de lol ook gauw over. Kortom: de oude tante wilde wel, maar het jonge spul niet. Dansen was te warm, maar ik heb nog wel even geswingd op Joe Cocker, Unchain my heart, een van mijn lievelingsnummers. Tweede dag: prachtig strand bezocht (Whitehavenbeach) en daarna gesnorkeld. Ik heb een fout gemaakt in mijn bericht over Airlie Beach. Er zijn wel stranden, maar in deze tijd is er een gevaarlijke kwallensoort, zodat zwemmen zonder wetsuit niet verstandig is. Ik heb er dus een gehuurd en natuurlijk ook snorkel en zwembril. Na het bezoek aan het strand hebben we op een andere plek gesnorkeld. Erg mooi koraal en vissen. Het is net of je in een aquarium zwemt. Ik heb daar geen foto's van, omdat ik er niet aan heb gedacht om een onderwatercamera te kopen, maar het geeft nooit weer hoe het is. Zoiets moet je ervaren. Ik kan dan urenlang ronddobberen. Gelukkig werd ruim de tijd gegeven om ervan te genieten. Vandaag ook nog gelegenheid om te snorkelen, maar op die plek was er nauwelijks enig koraal te ontdekken. Uiteindelijk na enig aandringen (het programma voorzag maar een keer in snorkelen) mochten we nog op de lunchplaats snorkelen en daar was het ook aardig. 3 dagen prachtig weer; minstens 10 keer ingesmeerd en ik ben nu heel vies en alles wat ik bij mij heb ook. Er staat mij een reis naar Perth te wachten van 24 uur, dus ik heb besloten om toch nog even hier een kamer hier te nemen tot vanavond. Kan ik mooi even wassen, douchen en mijzelf reisklaar maken. Ik ben geen echte backpacker en per slot heb ik wat meer te besteden dan de gemiddelde reiziger hier. Een beetje luxe mag wel.
Ik hoop dat jullie weer genieten van alle foto's en thuis is het ook fijn, want vochtige hete warmte is prettig, maar niet altijd!
Groet Annemiek
06 Februari 2008 - 13:38
Cecile:
Oké, ik kan er weer tegen.
Nu had je wel mooi de kans om een groen blaadje te pakken, maar ja, zulke dingen zet je natuurlijk niet in een reisverslag wat iedereen kan lezen.
Wij hebben de carnaval weer overleefd en kunnen weer zonder gevaar naar buiten. Maar absoluut geen behoefte aan, want hier is het allesbehalve snikheet.
Liefs Cecile -
06 Februari 2008 - 15:05
Joke:
Hoi Annemiek!
Daar ben ik eindelijk weer eens.
Ik geniet van de foto's en leef met je mee in de verhalen. Heerlijk joh! Af en toe krijg ik ook de kriebels. Ik bewonder je moed om dit allemaal in je uppie te ondernemen!
Hildo zit in USA en werkt nu aan de aan te leggen weg en het maken van de reparatiemogelijkheid in Florida. Na Chicago zit ie te puffen in de 86 graden Fahrenheit!! Volgende week de Miami beurs en dan komt ie naar huis. De situatie is - zover wij terug kunnen kijken - nog nooit zo slecht geweest in USA, maar goed, als je alles van vooruit weet, kom je met een k k k k dubbeltje de wereld rond nietwaar?
Verder alles kits.
Veel plezier verder, wij leven mee!
Liefs,
Joke
06 Februari 2008 - 19:40
Ma:
nou annemiek, je zit nu in de greyhound
bus,over een uurtje kom je aan in cairns,
ik heb het programma in mijn hoofd, stoer
dat snorkelpak.en al die vogeltjes, ik
herinner mij een cafe op curacuo,daar
lokte ze de vogeltjes met potjes suiker. weet je nog? ga je nog bij de vriendin
van karin logeren, heb je 2 dagen voor
uitgetrokken. die week in de minicamper
lijkt me ook wel wat. veel liefs pa en ma
06 Februari 2008 - 22:03
Richard:
Je kunt me veel wijs maken, maar dat jij ooit in een aquarium hebt gezwommen gaat er bij mij niet in. Tenzij jij natuurlijk weer vrienden hebt die zo'n groot aquarium hebben dat je er... afijn. De plaatjes zijn geweldig mooi. Ook al reageer ik niet meer elke dag (jij blij!): ik lees je reisverhalen met heel veel plezier. Bedankt, Hanneke, voor je morele oppepper. -
07 Februari 2008 - 19:51
Josje:
Ik ben weer bij!!!!!!!! Kom even niet op internet en loop mijlen achter!
Is dat een foto van zo'n enge kwal?!?! Aaaah! Ik doe het je niet na hahaha. Wat leuk al die papegaaien (lijkt A'dam wel ;-) Wat beleef je toch een heerlijke tijd. Ga zo door!
Liefs van Josje