Sydney-deel I
Blijf op de hoogte en volg Annemiek
22 Januari 2008 | Australië, Sydney
na 3 dagen regen nu toch de Australische zon. 1 dag regen tijdens het reizen van Melbourne naar Sydney met bus en trein (in totaal 14,5 uur!); het betere ov-chillen, Richard! Gisteren in Sydney helaas ook de ene na de andere bui. Wel een aardige temperatuur (rond 21 graden). Ik laat mij als echte Hollandse natuurlijk niet uit het veld slaan en ga gewoon het veer naar Manly op om toch hele mooie plaatjes van onder andere het Operahouse te schieten. Verder mooie huizen in het oudste deel van Sydney, The Rocks. Oud en nieuw architectonisch goed geintegreerd (voorzover ik er verstand van heb en dat heb ik niet, maar over smaak valt niet te twisten). Gisteren werd mij ontraden om de Skytower van Sydney op te gaan vanwege te weinig zicht. Wellicht dat het er vanmiddag na het zwemmen nog van komt, want dat wilde ik toch maar eens gaan doen.
Ruurd, Mieke en hun 4 kinderen en hond (naam: Sydney) wonen in een prachtig huis in de buurt van het beroemde Bondi beach. Mooi uitzicht met in de verte de baai, waar ik gisteren met het veer gevaren heb. Er is ook een huisspin buiten. Prachtig exemplaar en met zoveel lekkere hapjes in de buurt groei je wel. Een van de zonen heeft zijn slaapkamer afgestaan met een eigen badkamer. Wel een luxe na het onderkomen in Melbourne. Het huis ligt net te ver van het Bondi beach om te lopen, maar op loopafstand is er wel een klein strandje waar het ook goed toeven schijnt te zijn. Dat ga ik dus zo meteen uitproberen. De kinderen hebben nog vakantie, maar moeten zich na 3 weken Europa zelf vermaken. En dan ook nog zo'n logee die gebruik wil maken van de computer! Ze gaan niet mee zwemmen, want vinden het nog te koud. Morgen de auto ophalen en dan on the road naar (Australische) vrienden en verder richting Cairns, maar daartussenin nog heel veel meer. De foto's bij dit bericht zijn dus van Sydney en van (het huis van) de familie.
Tot de volgende keer!
Annemiek
N.B. de rest van de foto's van Sydney staan bij het bericht Sydney deel II
22 Januari 2008 - 18:03
Josje:
Hoi lieve nicht!
Wat ben je heerlijk aan het genieten! Ga zo door! Leuk om je zo een beetje te volgen en wat heb je al veel foto\'s ge-upload! Misschien heb je het trieste nieuws al vernomen maar oom André is vannacht overleden :-( Zo dunt de familie wel heel snel uit. We hebben het pappa verteld vandaag en hij hield zich goed (maar is wel verdrietig). Toch ook nog een blij berichtje: ik kwam vandaag in het ziekenhuis aan en Ben kwam eraan lopen (!!) met een rollator! Blijf zo heerlijk doorgaan Down Under!!!
Veel liefs van Josje -
22 Januari 2008 - 19:16
Richard:
Prachtige foto\'s. Lijkt me mooie stad, Sydney. Zit jij nu in het deel waar zo veel wateroverlast is (overstromingen) of waar onlangs zoveel bosbranden zijn geweest? Geniet ze! -
22 Januari 2008 - 19:28
Neef Jan:
Wat een feest der herkenning!!! Ook de boot naar Manly genomen en daar prachtige wandelingen gemaakt. Ik vond Sydney een heerlijke stad maar dat zul jij onderhand ook wel vinden. Ik ga je volgen hier.
Veel plezier,
Jan.
22 Januari 2008 - 19:55
Oom Jan:
Geweldig wat je allemaal mee maakt. Had ik vroeger ook moeten doen. Jaloers dus.
Annemiek , geniet ze en tot mails. -
22 Januari 2008 - 20:36
Kirsty:
Hoi Annemiek!
Ziet er allemaal gaaf uit hoor! Ben wel jaloers (niet op de spin overigens!).
Je bent wel een stoertje hoor,
see you X Kirs -
22 Januari 2008 - 21:58
Cecile:
Hoezo thuisblijvers, ik ga wel mooi naar slagharen, hoor!!!!
Hum, jij trouwens ook.
Morgen komt Ma, zullen we even flink gaan zieken op je site!
Welterusten daar aan de onderkant. -
22 Januari 2008 - 22:16
Richard:
Mijn eega barste in lachen uit toen ze mijn voorgaande reactie las. \"Bedoel je dit serieus, of is dit jouw cynisme?\".
Nee, dit is pure belangstelling en interesse, ja zelfs bezorgdheid. Las deze week dat Australië werd getroffen door nogal wat \"weerbarstigheden\". Dus vandaar. Zal morgen kinderen dwingen ook even te reageren, want desinteresse hunnerzijds wordt zelfs mij te dol ;-). Groetjes van je zwager. -
22 Januari 2008 - 22:48
Richard:
Ach, what the heck. We reageren er gewoon flink op los. Geen zin om naar bed te gaan. Errug veel zin om te roken. Ja, wat doe je dan? Je mailt wat met \'n schoonzus. Is dit zielig? Nee, absoluut niet. Deze schoonzus mag er zijn. Ze doet wat we allemaal zouden willen. Naar \'n prachtig land gaan en zonder concessies te moeten of willen doen aan partner of reisgenoot. Heerlijk als je dat kunt. Petje af, Annemiek. Grappig is dat gisteravond bij RTL Travel \"adrenaline kick\" (of zoiets), Chris Zeegers ook met een helicopter over de twaalf apolstelen is gevlogen. Feest van herkenning. Of sta ik hierin aleen? Als dit zo is , dan hoor ik dat graag.
Heb ik na deze positieve mail, overigens recht uit mijn hart, wel \'n leuk T-shirt (L) uit Australië verdiend? Hoeft niet hoor, maar zou wel leuk zijn (i.v.m. allergie liever geen afbeeldingen van kangoeroes erop).
23 Januari 2008 - 16:30
Cecile En Ma:
Vanmorgen heeft Pim gebeld. Ze hadden een lovely day met jou doorgebracht. (wat ben je toch een slijmbal, hè (cecile). John wilde vervolgens pa even spreken;
Pim zei "schiet op John" en Miep riep "schiet op Henk". Dat heb je met oude mannetjes.
Cecile: en na z'n middag met een oud vrouwtje weet je precies wat ze bedoelt!! We zitten nu aan de rosé en dan is het leven in het regenachtige nederland ook lang niet slecht.
Zo meteen macaroni met ham en kaas. En wie is Hans?