Voorbereidingen
Blijf op de hoogte en volg Annemiek
24 Juli 2011 | Nederland, Maarn
Op deze regenachtige zondag in juli mijn eerste reisverslag van de reis die ik over 39 dagen ga maken. Dit keer naar Argentinië. Ik ben vaker in Zuid-Amerika geweest, maar nog niet in Argentinië. Veel mensen zijn er enthousiast over, het is groot, veel te zien en te doen (vooral paardrijden: een van mijn hobbies) en er wordt spaans gesproken (ik volg al jarenlang spaanse les). Maar de directe aanleiding waarom ik dit land heb gekozen zijn de walvissen die te zien zijn op en nabij Peninsula Valdes. En daarom ook deze tijd van het jaar (het najaar) omdat deze indrukwekkende dieren dan hun jongen in die omgeving krijgen.
Inmiddels zijn alweer 3,5 jaar verstreken sinds mijn eerste grote reis naar Australië en Nieuw Zeeland in voorjaar 2008. Dat is mij toen zo goed bevallen, dat ik mijzelf heb beloofd dat om de 3 à 4 jaar te doen, mits de financiën dat toelaten. Dat was spannend omdat ik na de vorige reis als zelfstandig ondernemer ben gaan werken, maar het is gelukt en ik ben heel trots daarop. Ik heb nog minstens 1,5 jaar na mijn terugkomst in een 'flow' geleefd: heel veel energie, ideeën en lef om te doen wat ik wilde doen. Deze reis ga ik (ook) rustig nadenken over wat ik de komende 4 jaar wil bereiken onder meer op basis van de ervaringen van de afgelopen jaren. Ik ben mij nog meer bewust geworden van het feit dat ik dit soort reizen nodig heb om goed te kunnen presteren en dat lang vol te houden. En wederom zou het leuk zijn als familie, vrienden en meer zakelijke relaties daarin meedelen. Ik stel het op prijs als je af en toe een berichtje stuurt. Zo vaak als mijn moeder dat doet is niet nodig, trouwens.
Bij dit eerste bericht een paar foto's (ook om te oefenen) van de voorbereidingen: wat dacht je van het kunnen vervangen van een lekke band? Ja, ik ga weer met de camper, althans 2 van de 3 maanden. De afstanden zijn wat langer dan in Nieuw Zeeland, maar de vrijheid die het geeft is onovertroffen. Verder veel paardrij-uren gemaakt na de eerste keer na ongeveer 2 jaar. Ik heb toen zoveel spierpijn gehad dat ik wel moest, maar met zeer veel plezier (apart project van gemaakt). Ik heb weer een paar stappen in verdere digitalisering gemaakt: de E-reader, GPS en I-pad kennen voor mij (bijna) geen geheimen meer en heel veel spaans geoefend. Er moet de komende maand nog wel het een en ander gebeuren, maar ik lig op schema en met nog een paar regenachtige dagen hier in het verschiet gaat het wel lukken. Ik hoop jullie allen binnenkort te mogen begroeten!
Hasta luego, Annemiek
24 Juli 2011 - 18:06
Jan Kaak:
Ik ga je weer volgen!!
Veel plezier daar, vond Buenos Aires altijd een leuke stad maar daarbuiten nooit geweest, dus geef maar een goed verslag.
Liefs,
jan. -
24 Juli 2011 - 18:42
Hans Wiegmann:
Ik ga je ook zeker weer volgen. als je weer van die prachtige verhalen maakt als in Down Under en NZ dan zit ik weer met smart te wachten op je volgende bericht.
Gr. Hans W -
24 Juli 2011 - 20:03
Ma:
wat heb jij enorm veel voorbereidingen gedaan . j e krijgt er ook steeds meer plezier in. dat belooft nog wat ik verheug me er nu al op, temeer dat jij ook nog skype bij mij wil installeren, het was inderdaad een natte dag, tot a.s.zondag. veel liefs ma -
26 Juli 2011 - 09:25
Hannah:
Gezellig, we gaan het allemaal weer mee beleven.
Ik vind je wel stoer. Momenteel vind ik aleen in de auto naar nijmegen al genoeg!!!!!!!!!!!
Maar dat komt weer goed.Kom een keer een cursus digitalisering bij je volgen.
Zie ik je nog in Alkmaar voor je vertrekt?? -
03 Augustus 2011 - 20:47
Richard:
Nou, Annemiek, dit ziet er al veelbelovend uit. Anders dan de vorige keer? Of vergis ik me? Wens je alvast 'n onvergetelijke reis. De voorbereidingen zijn tot in de finesses uitgevoerd, lees ik, dus dat gaat wel lukken, hé? -
08 Augustus 2011 - 13:53
Miep:
ik had er wel geluid bij, leuk filmpje. liefs ma -
29 Augustus 2011 - 17:02
Mieke:
Nou Annemiek,
Natuurlijk volgen wij je ook deze reis weer met plezier, al zitten we nu niet zo dichtbij als de vorige keer. Een prachtige reis toegewenst vanuit een zonnig NY.
Liefs, Mieke -
29 Augustus 2011 - 17:57
Petra Vriesman:
Spannend spannend! Ik wens je een hele goede reis en wacht met veel enthausiasme je verslagen af.
Gr Petra -
29 Augustus 2011 - 18:50
Sjaak De Ruwe:
Annemiek,
Ik vind het wel moedig en zal met plezier jou reis volgen.
Geniet er van en kom heel terug.
Groet,
Sjaak
29 Augustus 2011 - 19:34
Machteld:
Nou dame, dat heb je weer knap gedaan! Drie maanden reizen. Geweldig!
Ik zal je verhalen volgen. Ik wens je een enorm mooie en onvergetelijke reis toe. geniet en kom graag weer heel terug!
Veel liefs,
Machteld -
29 Augustus 2011 - 21:05
Mariette Oussoren-Gr:
Annemiek
veel succes eb plezier op deze reis en hele uitdaging,ik zelf zal het niet zo snel doen
gr.Mariette -
29 Augustus 2011 - 23:51
Maud Eeuwen:
Annemiek, heb een fantastische reis, geniet en kom heelhuids terug! Maud -
30 Augustus 2011 - 11:36
Joke Beekman:
dag Annemiek,
Wat leuk om je te kunnen volgen op deze reis. (Met terug werkende kracht lees ik ook even over Australië & Nieuw Zeeland.......! Hé, Dargaville, heb je mijn zus nog gezien?) Ik wens je een veilige en onvergetelijke reis!
hartelijke groet, Joke Beekman -
30 Augustus 2011 - 17:10
Aster:
Hallo Annemiek,
vond het toch een beetje slap van mezelf om niet te kijken en... je maakt me met deze weblog wel heel nieuwsgierig naar het vervolg. Je motivatie om te gaan, onder meer om de tijd te vertragen, kan ik meevoelen. Heb net lekker in de bergen gewandeld en in tent geslapen, twee en halve week, en moet weer zo wennen in 'onze' kantoortuin!
Nogmaals veel plezier en we spreken elkaar daarna (en af en toe via deze weblog).
Groeten,
Aster. -
30 Augustus 2011 - 18:48
Femke:
Hallo Annemiek,
Jammer dat we je niet meer gezien hebben bij RWS, maar heel veel plezier gewenst op je reis door Argentinie en ik ben benieuwd naar al je verhalen.
Groet,
Femke